Brazilië

Nederlandse roots in Brazilië

Met de verhuizing in 2018 van Nederland naar Brazilië ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Bestelprocedure.nl opereerde in Nederland volledig online, dus werkplekken waren niet plaatsgebonden. Nu is een verhuizing naar een land als Brazilië best een “dingetje”. Zelfs goed voorbereid kom je hier voor vele verrassingen te staan.

Nadat aan alle Braziliaanse voorwaarden voor vestiging en verblijf was voldaan, kon er weer worden gewerkt. Er moet tenslotte wel Feijão op tafel komen. Een heerlijk traditioneel gerecht dat door iedereen gegeten wordt. Het is hier de goede gewoonte iedereen een bord aan te bieden, ook als je zelf bijna niets hebt.

Wonen en werken in Brazilië heeft zo zijn voor en nadelen, zeker nu. We hoeven u niet te vertellen dat “Corona” hier flink huishoudt. Onvoorstelbare situaties zijn daardoor ontstaan. De gemiddelde Braziliaan is echter altijd positief gestemd, dus ook nu.

Een voordeel van werken vanuit Brazilië zijn de lage arbeidskosten. Dat is natuurlijk altijd al zo geweest, alleen nu extremer. Door het beleid en reputatie van President Jair Bolsonaro, is er vanuit het buitenland weinig vertrouwen in stabiliteit. Een vereiste voor internationaal zaken doen.

De koers van de BRL (Braziliaanse real) is de afgelopen twee jaar flink gekelderd. van ongeveer 2,5 real per Euro, naar momenteel ongeveer 6 real per Euro. Dit betekent voor ons dat wij nu veel meer real voor onze Euro krijgen.

Daarom de beste prijs van Nederland voor onze animaties.

Wij zijn gevestigd in Aquiraz, een badplaats in de staat Ceara. Normaal gesproken is hier veel tourisme, de kustlijn is adembenemend. Momenteel is het uiteraard erg rustig.

Ons kantoor is gesitueerd binnen een zogeheten “Condominio”. Een beveiligde compound met allerlei prettige voorzieningen zoals speeltoestellen voor de kinderen, zwembad en sportveldjes. Ja u heeft gelijk, dat kan slechter.

Momenteel zijn er twee zeer enthousiaste  Braziliaanse medewerkers in dienst. Beiden zijn video-editors. Aan de hand van naar Portugees vertaalde scripts, vervaardigen zij een deel van de animaties. Voice Overs en scriptschrijvers zijn uiteraard “oerhollands” en werken online aan de projecten.